Csokoládés diókenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Ezekkel is habosra keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztféléket, a darált diót (egy részét, hagyhatjuk nagyobb darabokban) és a kis kockákra vagdalt csokoládét, meg, az áfonyát. Kivajazott, lisztel meghintett őzgerincormába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. negyven percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, bekenjük, a vízzel kissé meghígított lekvárral, majd leöntjük az előírás szerint felolvasztott bevonóval. Ha máz megdermedt, vékonyra szeletelve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||