Vörösboros marhasült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Lassan sütött, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst szépen megformázzuk, majd a felhevített olajon körbesütjük. Kivesszük a zsiradékból és meghintjük sóval és borssal. A zsiradékon átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, rátesszük az elősütött húst, mellédobjuk a rozmaringot, leöntjük a borral és fóliával szorosan lefedve, 150 fokra előmelegített sütőben 3 órát pároljuk. Szeletelés előtt 10 percig, fóliával lefedve, pihentessük. Tálalhatjuk a leszűrt levével vagy a rozmaringágakat kidobva, tejszínnel összeforralva a botmixerrel áttört zöldséges szafttal. Burgonyagombócot, knédlit vagy krokettet adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||