az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége változhat a liszt függvényében. Langyos helyen fél órát kelesztjük, majd belegyúrjuk a sót, gondosan kidolgozzuk és hűvös helyen 3 órát, hűtőben egy éjszakát, kelni hagyjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd feltekerjük és olajjal kikent formába tesszük. Újabb két órát kelesztjük, majd a tetejét bevagdosva és vízzel lekenve, 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A hőt 180 fokra mérsékeljük és 50 percig sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.