Zöldséges csülök aszpikban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Macskajajra, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt egy éjszakára áztassuk be. Másnap a bőrkével, a hagymával, a fokhagymával és a borssal tegyük fel főni, bő vízben. Kis lángon két órát főzzük. Félidőben dobjuk bele a répát. Szűrjük le a levét, majd kevés lében főzzük meg a borsót. A csülköt, a bőrkét, a répát és a kétféle paprikát vágjuk darabokra. A hozzávalókat keverjük össze és nyomkodjuk őzgerincformába. A lébe keverjük bele a bort és az ecetet és öntsük tele a formát. Hagyjuk megdermedni. Meleg vízbe mártott ruhával töröljük át a formát és borítsuk tálra a kocsonyát. Vékonyra szeletelve, barna kenyérrel és sörrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||