Afélia (vörösboros sertéshús) bulgur piláffal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Afélia
Bulgur piláf
Afélia Vágjuk pörköltnek való kockára a húst. Keverjük össze a vörösborral, a zúzott korianderrel, az őrölt borssal és a fahéjrúddal. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap csepegtessük le gondosan, vastag falú serpenyőben, a felhevített olajon, részletekben, süssük barnára. Öntsük ki a felesleges olajat, majd a húst visszatéve az edénybe öntsük rá a páclét és, annyi vizet, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. Csak sűrű mártás maradjon alatt, ha szükséges a lángot emelve, fedő nélkül főzzük el a levét. Cipruson bulgur piláffal és sűrű joghurttal tálalják. Bulgur piláf Öntöttvas edényben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróbbra tördelt cérnametéltet és pirítsuk tovább, amíg enyhén megbarnul. Keverjük hozzá a bulgurt és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk meg, majd lefedve, kis lángon főzzük tíz percig. Kapcsoljuk ki a lángot és még tíz percig hagyjuk pihenni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||