Mátrai saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1/2 adag ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd belereszeljük az almát, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, ananászt, a reszelt sajtot és a vékony csíkokra vágott sonkát. Tálalás előtt, belekeverjük, a laskára metélt salátát.
Előételként vagy szárazabb grillhúsok mellé tálaljuk.