Kubai felesborsóleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Áztassuk be a felesborsót egy éjszakára. Másnap, egy lábosban, forró olajon kevergessük egy percig az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket, a lecsepegtetett borsót, a kis kockára vágott sonkát és burgonyát. Öntsük fel liternyi vízzel és fedő alatt, kis lángon főzzük puhára. Óvatosan sózzuk, mert a sonka is sós. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||