Cika káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Langyosítsuk meg a tökmagolajat, majd keverjük bele a pirospaprikát, az őrölt köményt és borsot. Hagyjuk állni egy éjszakát, néha keverjük meg. Használhatunk más olajat is, de a hidegen sajtolt olajakat ne hevítsük túl, mert értékes anyagaikat a hő elpusztítja. A savanyú káposztafejet vágjuk gusztusos cikkekre és az olajjal megcsepegtetve halmozzuk tálra. Grillezett húsok, disznótoros mellé ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||