Márványsajtos báránykaraj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mesterszakacs.eu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szelet báránygerinc 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bazsalikomot és a petrezselymet finomra vágjuk, majd összegyúrjuk a sajttal, a vajjal és a zsemlemorzsával. A bárányszeleteket sózzuk, borsozzuk és a forró olajon oldalanként két percig sütjük. A hússzeleteken elosztjuk a fűszeres sajtmasszát, jól rányomkodjuk és grill alatt, 5 percig sütjük.
Zöldsalátára tálaljuk.