az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mákos töltelék
kalória (kcal)
fehérje (g)
zsír (g)
szénhidrát (g)
rost (g)
koleszterin (mg)
1/2 dl
rum
365
52
0
0
0
0
10 dkg
mák
537
20.5
38.2
23.9
10
0
3 dkg
keksz (édes)
449
8.2
11
78.8
3.4
0
10 dkg
cukor
402
0
0
99.9
0
0
1 késhegynyi
citromhéj
0
0
0
0
0
0
1 teáskanál
mazsola
287
2.4
0
65
5.4
0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Diós töltelék
kalória (kcal)
fehérje (g)
zsír (g)
szénhidrát (g)
rost (g)
koleszterin (mg)
10 dkg
dió
654
18.6
57
11.7
7.5
0
3 dkg
keksz (édes)
449
8.2
11
78.8
3.4
0
10 dkg
cukor
402
0
0
99.9
0
0
1 késhegynyi
citromhéj
0
0
0
0
0
0
1 teáskanál
mazsola
287
2.4
0
65
5.4
0
1/2 dl
rum
365
52
0
0
0
0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Beigli, a Fő úti Rétesboltból Az élesztőt feloldjuk a hideg tejben, majd a hozzávalókkal tésztává gyúrjuk. Két cipóra osztva, hideg helyen, 6 órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és a két szélét behajtva feltekerjük. A maradék tojás felvert sárgájával lekenjük és hideg, szellős helyen fél órát szárítjuk. Végül, a felvert tojásfehérjével is lekenve, így lesz szép márványos, 250 fokra előmelegített sütőben, 5 percig, majd a hőt 180 fokra visszavéve, még 30 percig sütjük.
Mákos töltelék 1 deci vizet a mazsolával és a cukorral felforralunk, majd a többi hozzávalót belekeverve hagyjuk kihűlni.
Diós töltelék 1 deci vizet a mazsolával és a cukorral felforralunk, majd a többi hozzávalót belekeverve hagyjuk kihűlni.