Almás, mogyorós táska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Almás, mogyorós táska
Almás, mogyorós töltelék
![]() Almás, mogyorós táska A tej felében kevés cukorral és lisztel felfuttatjuk az élesztőt. Majd egy egész tojással és a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Ha egyszerűbben akarjuk, tegyünk mindent a kenyérsütő gépbe. A dagasztó programot használjuk. A tésztát így vagy úgy, kelesszük a kétszeresére. Gyúrjuk át és nyújtsuk késfok vastagságúra. Vágjuk 10x20 cm-es téglalapokra. A tölteléket kenjük a téglalapok egyik felére, majd a másik felét vágjuk centis csíkokra, a legjobb derelyemetszőt használni, és hajtsuk rá a töltelékre. A túlsó szélét kicsit nyomjuk össze. A tetejét kenjük le, a két evőkanál vízzel, felvert, megmaradt tojással és a táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 15 percig hagyjuk pihenni, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 15 percig. Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk. Almás, mogyorós töltelék Az almát héjastól lereszeljük, majd a citrom lereszelt héját és a kicsavart levét belekeverjük. Serpenyőben átpároljuk, majd ha a lé nagy részét elfőtte, belekeverjük a sót, a cukrot és a fahéjat, egy rottyanás után hozzáadjuk a ledarált mogyorót és a mazsolát. Lefedve hűlni hagyjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||