Almás csirkemáj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott almát. Ezt is szedjük ki. A zsiradékhoz öntsük hozzá a bort, sózzuk meg és tegyük bele a zsályát, forraljuk be a felére. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk tovább sűrűsödésig. Tegyük vissza a májat és az almát. Forraljuk össze. Tálaljuk burgonyapürével. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||