Barackos lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
80 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tészta hozzávalóit mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. Az előzőleg meghámozott és kimagozott barackot félbe vágjuk és kevés zsemlemorzsával meghintve elosztjuk a tészta tetején. A tészta tetejét hintsük meg durvára vágott mogyoró és cukor keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perig (tűpróbáig) süssük. Langyosan vágjuk kockára.