Barackos lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A tészta hozzávalóit mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. Az előzőleg meghámozott és kimagozott barackot félbe vágjuk és kevés zsemlemorzsával meghintve elosztjuk a tészta tetején. A tészta tetejét hintsük meg durvára vágott mogyoró és cukor keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perig (tűpróbáig) süssük. Langyosan vágjuk kockára. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||