Csirkehússal töltött kínaikel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk félbe a kínai kelt és a belsejét vágjuk ki, hogy tölthető kis csónakokat kapjunk. A kivágott darabokat aprózzuk fel. A csirkemellet vágjuk kis kockára, majd a vaj felén süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal félidőben keverjük hozzá a keldarabokat, végül szórjuk meg a liszttel és, ha átpirult, öntsük fel a tejszínnel. Éppen csak egyet forraljunk rajta. Ha langyosra hűl keverjük bele a szerecsendiót, a citromlét és a tojássárgáját. Halmozzuk a kelbe, melynek a belső felszínét vékonyan megvajaztuk. Szórjuk a tetejére a megreszelt sajtot és terítsük rá a szalonnát. 180 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedett tepsiben süssük 20 percig, majd a fóliát levéve még tízet. Külön tálkában tejfölt adhatunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||