Gyors, rakott karalábé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A párizsit és a karalábét kockára vágjuk. A felhevített olajban a párizsit átsütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban roppanósra pároljuk a karalábét, közben sózva, borsozva. Amíg puhul a tojást, a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt elkeverjük. Tepsibe terítjük az összekevert párizsit és a karalábét, leöntjük a tejfölös masszával, majd tetejére szórva a reszelt sajtot, 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||