Olasz paradicsomleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 maréknyi kagylótészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a pritamint. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, a húsalaplét, a hámozott paradicsom konzervet és megfűszerezve forraljuk fel. Pár perc forralás után botmixerrel zúzzuk össze, majd szűrjük át. Dobjuk bele a tésztát, főzzük puhára és tálaljuk. A tányéron apróra vágott bazsalikomlevelekkel és parmezánforgáccsal díszítsük. A többi sajtot reszelve adjuk mellé.