Édes, joghurtos káposztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fél fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor hintsük meg finomra metélt snidlinggel.