Ánizsos perecek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeforgatjuk a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és az ánizsmaggal. A vajjal morzsalékosra dolgozzuk és a két tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Ceruzányi darabokat formálunk és pereccé alakítjuk. Porcukorral meghintve sütőlemezre rakosgatjuk és 175 fokos sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Tea mellé adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||