Kertészleves hidegen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpároljuk a zöldjével együtt felkarikázott hagymát. Rádobjuk a darabokra vágott zöldségeket, a megroppantott fokhagymát, a spenótot és a zellert, szárastól. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 7 deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Ha kész botmixerrel összepürésítjük és belekeverjük a tejszínt. Behűtve tálaljuk a finomra vágott petrezselyemmel meghintve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||