Sertéskaraj mézes sütőtökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt húst hintsük sózzuk, borsozzuk meg, majd fátyolnyi lisztet szitáljunk rá. A felhevített olajban süssük ki. Közben, a vajon barnítsuk meg a mézet, szórjuk bele a dobókockányira vágott tököt, adjuk hozzá a gyömbért és némi borsot, kevés sót. Kevergetve süssük át, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. A tökragut halmozzuk a hússzeletekre. Párolt rizst vagy burgonyapürét adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||