Barackos-mákos muffin (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl sárgabaracklé rostos 40%-os 60 0.4 0.1 14.1 0 0
15 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
15 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, cukrot, sütőport és a darált mákot összeszitáljuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a két keveréket egymásba forgatjuk. Végül hozzáadjuk a kis darabokra vágott aszalt barackot. Papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.