Olasz gesztenyekrém-leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A kereszt alakban bevagdalt gesztenyét forró sütőben süssük tíz percig, majd tisztítsuk meg. A zöldségalaplében tegyük fel főni. Közben a felforrósított vajon pároljuk át a finomra vagdalt hagymát és az uborkaszeletelőn legyalult répát. Szórjuk meg a kakkukkfűvel, majd borítsuk a gesztenyéhez. Főzzünk mindent puhára, majd botmixxerrel krémesítsük. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk. A sonkaszeleteket vágjuk fel vékony csíkokra és szárazon süssük ropogósra. A tányérokba mert levest díszítsük tejszínhabrózsákkal, melyeket szórjunk meg a sonkacsíkokkal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||