Taleggiós rizottó (Risotto di Taleggio) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fehérbort. Majd 15 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, megforgatjuk, és hozzáadjuk a rizst is. Hagyjuk egy kicsit párolódni a borban, majd elkezdjük apránként hozzáadni a levest. Negyed óra múlva adjuk az egészhez a héjától megtisztított, feldarabolt taleggiót, majd pár percig még kevergessük. Sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||