Börzsönyi sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott karajt vágjuk, olyan vastag szeletekre, hogy fel tudjuk szúrni. Azaz a lapjában vágjunk a közepébe egy üreget. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vagdalt gombát, majd ha zsírjára sült, keverjük bele a zúzott fokhagymát és öntsük fel a borral. Pároljuk puhára, ha szükséges kevés vizet öntsünk alá, de a végére ne maradjon leve. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a szalonnát vágjuk apró kockára és süssük zsírjára. Pirítsuk meg rajta a hagymát. Dobjuk rá a darabokra vágott paprikát és paradicsomot, fűszerezzük meg és főzzük össze. Lényegében lecsót készítünk. A gombavagdalékba keverjük bele a finomra metélt petrezselymet és töltsük a kívül-belül sózott és borsozott hússzeletekbe, a nyílást fogpiszkálóval zárjuk le. Hintsük meg a húsokat fátyolnyi liszttel, majd forró olajban süssük pirosra, tegyük a lecsóba és forraljuk össze. Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||