Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos-mandulás rizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főétel, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott újhagymát, a zöldjével együtt. Ha ez is összesült, belekeverjük a fűszereket , a zúzott fokhagymával és az ujjnyira vágott zöldbabbal együtt két pohárnyi vízzel felöntve összefőzzük. Negyed óra múlva, konyharuhával betekert fedő alatt, láng nélkül hagyjuk párolódni 20 percig. Belekeverjük, a félretett olajon, megpirított mandulát.
Grill vagy sült húsok mellé tálaljuk. Vegán ételként önmagában is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)