Párolt endívia
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 db
endívia saláta |
13 |
1.8 |
0.2 |
0.9 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 4 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 200 fokos sütőben háromnegyed órát pároljuk. Az endíviát kivéve, az alatta maradt levet sűrűre beforraljuk. A lébe a finomra vágott petrezselyem zöldet beleforgatjuk. A salátát a mártással elöntve tálaljuk.
Szárazabb sült húsok, grill ételek körete lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)