Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Waldorf saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 maréknyi szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon benne, csak finoman vonja be az alkotókat. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk. Néhány szép diót és szőlőszemet tegyünk félre a díszítéshez. Mindent a salátába forgatunk és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
A szőlővel és a dióval díszítsük.
Vékonyra szelt füstölt lazaccal és roquefortos pirítóssal tálalva, remek karácsonyi előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)