Waldorf saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 maréknyi szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon benne, csak finoman vonja be az alkotókat. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk. Néhány szép diót és szőlőszemet tegyünk félre a díszítéshez. Mindent a salátába forgatunk és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
A szőlővel és a dióval díszítsük.
Vékonyra szelt füstölt lazaccal és roquefortos pirítóssal tálalva, remek karácsonyi előétel.