Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szicíliai fejes saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Böjt, Karácsony, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
3 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
3 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsot hámozzuk meg, úgyhogy a hártyás részét is vágjuk le, majd a belső hártyák közül vágjuk ki a gyümölcs húsát, a lecsöpögő levet fogjuk fel. A salátát mossuk meg és szárítsuk le. Vágjuk laskára. Az olajat, a narancslevet, sóval és citromlével ízesítve keverjük habosra. A salátát és a körömnyi darabokra vágott narancshúst forgassuk össze az öntettel és hidegen tálaljuk.
Ne hagyjuk sokáig állni, mert a saláta megfonnyad.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)