Szicíliai fejes saláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 dl
narancslé 100%-os |
102 |
1.49 |
0.13 |
23.8 |
0 |
0 |
3 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
3 fej
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancsot hámozzuk meg, úgyhogy a hártyás részét is vágjuk le, majd a belső hártyák közül vágjuk ki a gyümölcs húsát, a lecsöpögő levet fogjuk fel. A salátát mossuk meg és szárítsuk le. Vágjuk laskára. Az olajat, a narancslevet, sóval és citromlével ízesítve keverjük habosra. A salátát és a körömnyi darabokra vágott narancshúst forgassuk össze az öntettel és hidegen tálaljuk.
Ne hagyjuk sokáig állni, mert a saláta megfonnyad.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)