Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgarépás zellersaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, majd külön-külön lereszeljük, a zellert elkeverjük a citrom levével és fél óráig állni hagyjuk. A zöldjével együtt karikára vágott újhagymát, a répát és a zellert összekeverjük és összeforgatjuk az öntettel. Salátalevelekkel bélelt tálban kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)