Tintahal töltve
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| igény szerint				
		olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 csokor				
		petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		fenyőmag | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		kapribogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 db				
		szardella | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 25 dkg				
		zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 | 
				
						
					| 4 db				
		tintahal | 61 | 12.7 | 0.7 | 0.8 | 0 | 170 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel felöntve süssük, amíg a levét elfövi és az ízek összeérnek. Hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük el a pirított zsemlemorzsával, a finomra vágott fokhagymával és petrezselyemzölddel. Ezzel a keverékkel, töltsük meg a tintahalakat, majd a nyílást tűzzük be fogpiszkálóval. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a töltött tintahalakat, majd megszórjuk sóval és borssal és megpermetezzük kevés olajjal. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Frissen tálaljuk, megszórva finomra vágott petrezselyemmel. Citromgerezdekkel körberakva adjuk asztalra.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)