Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tintahal töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
3 db szardella ? ? ? ? ? ?
25 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
4 db tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel felöntve süssük, amíg a levét elfövi és az ízek összeérnek. Hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük el a pirított zsemlemorzsával, a finomra vágott fokhagymával és petrezselyemzölddel. Ezzel a keverékkel, töltsük meg a tintahalakat, majd a nyílást tűzzük be fogpiszkálóval. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a töltött tintahalakat, majd megszórjuk sóval és borssal és megpermetezzük kevés olajjal. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Frissen tálaljuk, megszórva finomra vágott petrezselyemmel. Citromgerezdekkel körberakva adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)