Tintahal töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel felöntve süssük, amíg a levét elfövi és az ízek összeérnek. Hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük el a pirított zsemlemorzsával, a finomra vágott fokhagymával és petrezselyemzölddel. Ezzel a keverékkel, töltsük meg a tintahalakat, majd a nyílást tűzzük be fogpiszkálóval. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a töltött tintahalakat, majd megszórjuk sóval és borssal és megpermetezzük kevés olajjal. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Frissen tálaljuk, megszórva finomra vágott petrezselyemmel. Citromgerezdekkel körberakva adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||