Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes-citromos tökfőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Böjt, Párolt, Édes, Savanyú, Hideg, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
5 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg főzőtök 30 1.1 0.1 6.1 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult tököt és jól átforgatjuk.Ha kissé összepárolódott, felöntjük az alaplével és roppanósra főzzük. Közben a borssal ízesítjük. Behabarjuk a liszttel elkevert tejszínnel, végül cukorral és a félretett citromlével ízesítjük.
Rántott hússal, sült kolbásszal vagy önmagában tálaljuk.
Hidegen pompás előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)