| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 5 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kg főzőtök | 30 | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 2.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult tököt és jól átforgatjuk.Ha kissé összepárolódott, felöntjük az alaplével és roppanósra főzzük. Közben a borssal ízesítjük. Behabarjuk a liszttel elkevert tejszínnel, végül cukorral és a félretett citromlével ízesítjük.