| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál ecet (10%-os) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 60 dkg tök | 30 | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 8.3 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon átpároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a tököt, felöntjük az ecettel, kevés vízzel és összefőzzük. Cukorral, az apróra vágott kaporral és borssal ízesítjük. Végül behabarjuk a liszttel és kevés főzőlével elkevert tejföllel. Legyen kissé édes és savanykás. Melegen, sült kolbásszal, rántott csirkemellel vagy hidegen önmagában tálaljuk.