Hagyományos tökfőzelék sült kolbásszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Húsételek, Főzelékek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon átpároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a tököt, felöntjük az ecettel, kevés vízzel és összefőzzük. Cukorral, az apróra vágott kaporral és borssal ízesítjük. Végül behabarjuk a liszttel és kevés főzőlével elkevert tejföllel. Legyen kissé édes és savanykás. Melegen, sült kolbásszal, rántott csirkemellel vagy hidegen önmagában tálaljuk. Üdítő előétel is lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||