Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőben sült tészták (509 db.)

Körtés-mandulás kuglóf

A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összeszitáljuk. A vajjal habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgáját, végül a tejszínt. A masszához szitáljuk a lisztet. A körtét megtisztítjuk és felkockázzuk, kevés citromlével ... tovább

Kossuth kifli

A lisztet, a sütőporral és a sóval elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojások sárgájával és a citromlével rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centi vastag körlappá nyújtjuk és cikkekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük, majd ... tovább

Krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Krumplis rétes

A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább

Kuglóf gazdgon

A szobameleg vajat a cukor kétharmadával, meg a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel – ebből egy evőkanálnyit félreteszünk – összeforgatjuk, az ... tovább

Kuglófsütőben sült kalács

Az egyik tojást szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük. 2 deci langyos tejben elkeverünk egy teáskanálnyi cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk és a tojással, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval dagasztani kezdjük. ... tovább

Kukoricalepény

Szitájuk össze a szárazanyagokat. Keverjük el a tejet a tojással és az olajjal, majd a két keveréket dolgozzuk össze, egynemű masszává. A tésztát öntsük, vajjal kikent, serpenyőbe és 175 fokra előmelegített sütőben, süssük ... tovább

Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk, 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, 12 evőkanál olvasztott margarint, 12 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 2 dkg futtatott élesztőt, ½ liter tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd a tésztát kelni hagyjuk. ... tovább

Lekváros bukta

A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, ... tovább

Lekváros kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima ... tovább