Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kuglóf gazdgon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Bálint nap, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
30 adag finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
7 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
7 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
7 dkg vegyes aszalt gyümölcs 0 ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szobameleg vajat a cukor kétharmadával,
meg a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk.
A sütőport a liszttel – ebből egy evőkanálnyit
félreteszünk – összeforgatjuk, az előzőekhez
adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége
felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos
mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót
és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük. Kivajazott, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 1 órán át sütjük.
Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük,
ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor jó.
Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval
meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk
tartja.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)