Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Saláták (215 db.)

Csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két ... tovább

Csípős, hagymás kínaikel saláta

A vöröshagymát vékonyan félfőre vágjuk és lesózzuk. A chilit kimagozzuk és apró kockára vágjuk. A kínaikelt vékonyan felszeleteljük. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, majd habosra keverjük az olajjal. Végül ... tovább

Csirkehúsos sütőtöksaláta

A csirkemellet kockára vágjuk és a szójaszószból, a mézből, a zúzott fokhagymából és kevés borsból készített pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd a ... tovább

Csirkés francia saláta

A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta ... tovább

Csirkés-currys dinnyesaláta

A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal ... tovább

Csirkesaláta maradékból

A megmaradt sült csirke és főtt burgonya felhasználásával finom könnyű vacsora készülhet. A kicsontozott csirkét és a burgonyát vágjuk kockára. A majonézből, a kefírből és a ketchupból keverjünk öntetet, tetszés szerint ... tovább

Cukkinisaláta kaporral

A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ... tovább

Ecetes salátalé

A hozzávalókat a só és a cukor oldódásáig keverjük, majd a salátafélékre öntjük. ... tovább
cimkékSaláták, Édes, Sós, Savanyú

Édes, joghurtos káposztasaláta

A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor ... tovább