Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szőlőleves hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszemezett szőlőt felöntjük 4 deci vízzel, a borral és beleszórjuk a fűszereket. Tíz percig forraljuk, majd botmixerrel összezúzzuk és átszűrjük. Behabarjuk a tejszínben elkevert keményítővel és újraforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
Hidegen tálaljuk, néhány szőlőszemmel és citromfűlevélkével díszítve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)