| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dl sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített sütőben egy órát süssük.