| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 2 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 kávéskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 4 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
| 3 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 | 
| 2 maréknyi tökmag | 616 | 33.9 | 51.5 | 3.6 | 0 | 0 | 
| 1 dl tökmagolaj | 884 | 0 | 99.8 | 0 | 0 | 0 | 
| 70 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a tökmag felével együtt. Rugalmas tésztává dagasztom, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztem, ez kb. egy óra. A megkelt tésztát átgyúrom és késfok vastagságúra nyújtom. Háromszögekre vágom és a kiflivé tekerem. A hajtást alulra igazítva, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és még negyed órát hagyom pihenni. A tojást a tejjel felverem és a kiflik tetejét lekenem, majd rászórom a maradék tökmagot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm, úgy 25 perc alatt.