Szalonnás-gombás medvehagymalepény
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 5 dl				
		tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
				
						
					| 1 csokor				
		medvehagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		gombapor | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 25 dkg				
		csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 | 
				
						
					| 15 dkg				
		bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 5 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		hajdinaliszt | 336 | 9 | 1.7 | 71 | 4 | ? | 
				
						
					| 50 dkg				
		krémtúró | 276 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 37 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A bacont kockára vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékban megpirítjuk a gombát, sóval és a gombaporral meghintve. Félretesszük hűlni. A kétféle lisztet borssal és sóval összeszitáljuk. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a bacon is sós. 3 tojássárgájával elkeverjük a krémtúrót (sovány, nem cukrozott), a lisztet, majd hozzáadjuk a bacont és a gombát. Végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a maradék 2 tojást, kevés sót és a tejfölt összekeverjük, a vékony csíkokra vágott medvehagymával és a tészta tetejére kenjük. 170 fokon további negyed órát sütjük.
Langyosra hűtjük és kockára vágva tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)