Szalonnás-gombás medvehagymalepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A bacont kockára vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékban megpirítjuk a gombát, sóval és a gombaporral meghintve. Félretesszük hűlni. A kétféle lisztet borssal és sóval összeszitáljuk. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a bacon is sós. 3 tojássárgájával elkeverjük a krémtúrót (sovány, nem cukrozott), a lisztet, majd hozzáadjuk a bacont és a gombát. Végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Közben a maradék 2 tojást, kevés sót és a tejfölt összekeverjük, a vékony csíkokra vágott medvehagymával és a tészta tetejére kenjük. 170 fokon további negyed órát sütjük. Langyosra hűtjük és kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||