Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Savanyúkáposztaleves erdészné módjára

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Macskajajra, Hideg téli napokra, Főétel előtt, Szilveszter, Buli, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban átsütjük a felszeletelt kolbászt és kockára vágott sonkát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük liternyi vízzel, beleszórjuk, a kissé rövidebbre vágott káposztát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és a babért is beledobjuk, majd csendes tűzön a káposzta puhulásáig főzzük, ekkor a tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk. Barnakenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)