Savanyúkáposztaleves erdészné módjára (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pucka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Macskajajra, Hideg téli napokra, Főétel előtt, Szilveszter, Buli, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban átsütjük a felszeletelt kolbászt és kockára vágott sonkát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük liternyi vízzel, beleszórjuk, a kissé rövidebbre vágott káposztát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és a babért is beledobjuk, majd csendes tűzön a káposzta puhulásáig főzzük, ekkor a tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk. Barnakenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||