Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Hüvelyesek, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
4 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
30 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a felkarikázott debrecenit és a virslit. Ezzel is összesütjük, majd vízzel felöntjük. Beleborítjuk a leöblített babkonzerveket és összeforraljuk. Végül a tejszínben simára kevert liszttel behabarjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)