Római töltött paradicsom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olaszok egy cannolicchietti nevő tésztát (kis gyűrű tészta, egyfajta levestészta) használnak. A paradicsomok tetejét levágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A belsejüket kevés sóval meghintve lefordítva hagyjuk a felesleges levet kifolyni. A nyers tésztát elkeverjük egy evőkanál olajjal, a finomra vágott fűszerekkel, majd sózzuk, borsozzuk és a paradicsomok üregébe töltjük. Egy-két kanálnál több tölteléket ne rakjunk beléjük, mert a töltelék duzzad. A paradicsomok belsejét szitán törjük át, hogy magmentes legyen. Öntsük az olajat egy tepsibe ültessük bele a paradicsomokat, közben mindegyikre tegyük vissza a levágott részt, majd öntsük alá a paradicsompürét és a fehérbort. Ha a lé nem ér a paradicsomok feléig, vizet öntsünk hozzá. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig süssük. Melegen és hidegen egyaránt finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||