Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Almaecet

Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral ... tovább

Almakompót

A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, a levét kicsavarjuk, majd fazékba szűrjük. Felöntjük vízzel és ebbe dobáljuk, a meghámozott, kicsumázott, negyedekbe vágott almát. A víz bőven lepje el az almát. Szórjuk bele a ... tovább

Almaleves

Az darabokra vágott almát 1 l, sóval, cukorral, darabka citromhéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesített vízben, majdnem puhára főzzük, majd a tejföllel simára kevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Néhány percig ... tovább

Almaleves mazsolával

A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, ... tovább

Almapüré

Az almát megtisztítjuk és a magházát eltávolítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. Jól ... tovább

Almás áfonyatorta

A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájába forgatjuk. Beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a ... tovább

Almás endíviasaláta

A napraforgómagokat pörköljük szárazon halványra egy vastag falú serpenyőben. Az endíviák torzsáját vágjuk ki, majd mossuk- és szárítsuk meg. A megtisztított retket reszeljük le. Adjuk a retekhez a tejfölt, az almaecetet, az ... tovább

Almás krémes, sütés nélkül

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább

Almás kukorica saláta

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a kicsumázott, de héjastól lereszelt almát beleforgatjuk. Tálalás előtt jól behűtjük. ... tovább

Almás rukkolasaláta

Tálalás előtt készítsük el a hozzávalókat. A lilahagymát és a kicsumázott zöldalmát apró kockára vágjuk. A koktélparadicsomot hasonlóan, mérettől függően, félbe vagy négybe. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, ... tovább