Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Hideg, Meleg, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
10 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromhéj 0 0 0 0 0 0
1/2 csomag pudingpor 341 0.4 0.1 84.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az darabokra vágott almát 1 l, sóval, cukorral, darabka citromhéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesített vízben, majdnem puhára főzzük, majd a tejföllel simára kevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Néhány percig forraljuk. Ha elkészült, hidegen is, melegen is tálalhatjuk. Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal,melyekre hintsünk csipetnyi őrölt fahéjat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)