Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almaleves mazsolával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Meleg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint citromfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a tejszínnel kikevert tojássárgáját alaposan összekeverjük, de már nem forraljuk, mert a tojás kicsapódik.
Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom, díszíthetjük tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)